Skip to main content

Inschrijven

© Tandartsenpraktijk het Foort Scherpenzeel.

 • Periodieke controle

  Regelmatig naar de tandarts draagt bij aan een gezond gebit en goede mondhygiëne. Graag zien wij u regelmatig voor de halfjaarlijkse controle zodat we uw mondgezondheid in kaart kunnen brengen en indien nodig tijdig actie kunnen ondernemen om uw gebit en mond gezond te houden.
 • Mondhygiëniste

  Een goed, gezond en gaaf gebit begint bij voorlichting en een goede mondhygiëne. Onze mondhygiëniste richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf (cariës, gaatjes) en tandvleesaandoeningen te voorkomen en te bestrijden. Wanneer uw mondhygiëne van uw gebit niet optimaal is, wordt u door de tandarts verwezen.
 • Tandsteen verwijderen

  Een bezoek aan de mondhygiënist wordt veelal aangeraden wanneer er sprake is van tandsteen of aanslag op het gebit, er regelmatig gaatjes ontstaan of het tandvlees bloedt bij het tanden poetsen.
 • Vullingen

  Heeft u gaatjes of is er een kies of tand afgebroken? Met een composiet restauratie kunnen we de tand of kies zo restaureren dat er niets meer van te zien is. Een klein kunstwerkje in uw mond!
 • Wortelkanaalbehandeling

  Indien een zenuw van uw tand of kies besmet of geïrriteerd is geraakt door bijvoorbeeld tandbederf, een niet goed sluitende ofwel lekkende vulling of een ongeval dan dient een wortelkanaalbehandeling te worden uitgevoerd. Bijna alle wortelkanaalbehandelingen worden door ons uitgevoerd onder een microscoop.
 • Kroon en brugwerk

  Heeft u een tand met veel vullingen? Of een te groot gat om te vullen? Dan is een kroon waarschijnlijk de beste optie. Een kroon is een soort hoes om de kies, speciaal voor u gemaakt. Is er tussen twee aangetaste tanden een ontbrekende tand? Dan plaatsen we een overbrugging van twee tanden met een ‘tussentand’.
 • Implantaat

  Een onbeschadigd gebit is niet vanzelfsprekend. Door gebitsslijtage, het niet tijdig behandelen van tandvleesziektes of gebitstrauma, kunnen leiden tot het verlies van gebitselementen. Tandheelkundige implantaten bieden een uitstekende oplossing voor vervanging van verloren wortels.
 • Verstandskies trekken

  Soms is het nodig om een tand of (verstand) kies te verwijderen. De tandarts zal beoordelen, soms met behulp van röntgenfoto’s, of hij dat zelf gaat doen. Deze ingreep, de ‘extractie’ van de tand of kies verloopt meestal pijnloos, dankzij de verdoving.
 • Kindertandarts

  Bij Tandartsenpraktijk Het Foort – Scherpenzeel gaan we voor stralende lach en blije kinderen. Ons doel is om de tanden van uw kind gezond te houden en het bezoek aan onze praktijk tot een prettige ervaring te maken. Door de kindvriendelijke benadering ervaren jonge kinderen dat het heel gewoon is om naar de tandarts te gaan.
 • Prothese

  Een volledige prothese of kunstgebit vervangt de natuurlijke tanden en kiezen wanneer deze verloren zijn gegaan door cariës of parodontitis. De tandheelkunde maakt onderscheid tussen volledige prothesen en partiële prothesen zoals plaatprothesen en frameprothesen.
 • Facings

  Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Met behulp van een facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien met minimale ingrepen.
 • Esthetische tandheelkunde

  Reconstructieve esthetische tandheelkunde is de tandheelkundige discipline die zich bezighoudt met de esthetiek en functieherstel van het gebit waarbij behoud van zo veel mogelijk eigen tandweefsel (tanden en kiezen) wordt nagestreefd en uw gebit esthetische natuurlijk verfraaid wordt.
 • Tanden bleken

  Wil u graag mooie witte tanden door ze te laten bleken? Wij hebben de expertise in huis om uw tanden op een effectieve, snelle en duurzame manier te bleken.
 • Orthodontie

  Het verkrijgen van functionele, stabiele en mooie tanden is het doel van een orthodontische behandeling. Ook voor de onzichtbare uitneembare beugel kunt u bij ons terecht. Met deze beugel kunt u uw tanden rechtzetten zonder dat iemand het merkt. Na de behandeling ga je met een zelfverzekerde glimlach de deur uit.